ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД публикува на страницата си следното съобщение: Предвид  същественото

...
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД публикува на страницата си следното съобщение: Предвид  същественото
Коментари Харесай

Лукойл обяви, че обмисля продажба на активите си в България

„ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас ” АД разгласява на страницата си следното известие: 

Предвид  същественото изменение на изискванията за реализиране на активността на предприятията от Групата „ ЛУКОЙЛ " на територията на България, Компанията стартира работа по преразглеждане на тактиката си във връзка с този актив. С помощта на интернационалните консултанти ще бъдат оценени разнообразни варианти, в това число продажбата на бизнеса. 

Групата „ ЛУКОЙЛ " интензивно влага в развиването на активите си в България към този момент повече от 20 години. В частност, вложенията в нефтопреработвателния цех в Бургас, надхвърлящи 3,4 милиарда щатски $, трансфораха предприятието в една от най-екологичните и високотехнологични рафинерии в Европа. Освен това е основана съвременна пласментна мрежа, включваща 220 бензиностанции и 9 нефтобази, както и предприятия за бункероване на кораби и въздухоплавателни средства. Осъществявайки  дейността си в България, Групата обичайно поддържа високи международни стандарти на корпоративна и обществена отговорност.

Преразглеждането на тактиката е разследване от приемането от страна на държавните органи на България на дискриминационни закони и други несправедливи, пристрастни политически решения по отношение на рафинерията, които нямат  нищо общо нито с цивилизованото контролиране на огромния бизнес, нито с увеличението на приходната част на бюджета на страната. 

Изкуствено раздухваната политическа стихия към предприятието на огромна интернационална комерсиална конструкция, по отношение на която няма наложени наказания на Европейския съюз и Съединени американски щати, и която извършва всички свои отговорности пред страната и служащите си, вреди на бизнеса на компания ЛУКОЙЛ, на капиталовия климат в България, непреклонно разрушава имиджа на Републиката в очите на международния бизнес, отрицателно въздейства върху приходите в държавния бюджет.

​ЛУКОЙЛ ще осведоми държавните органи на страната и Синдиката на Българските Нефтохимици „ ЛУКОЙЛ " за по-нататъшните дейности на Компанията във връзка с активите й в България.  

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР